Reagrupament felicita Andorra pel seu reconeixement de la independència de Kosovo

Bandera de Kosovo
(Catalunya, 12 de juny del 2011)

Davant la confirmació que el Govern d'Andorra ha reconegut oficialment la Independència de Kosovo, Reagrupament Independentista vol felicitar el Govern d'Andorra per aquesta iniciativa valenta i agosarada. Andorra ha passat a ser el 76è estat que reconeix Kosovo. Reagrupament també vol felicitar de forma oficial el Govern i el poble kosovar.

Reagrupament considera que si Catalunya vol tenir una política diplomàtica pròpia, l'únic camí viable és el de l'assoliment de la Independència i la formació d'un estat propi. D'aquesta manera es podrà portar a terme una politica exterior compromesa amb la defensa dels interessos nacionals i amb la promoció dels drets humans.

Reagrupament torna a denunciar l'actitud obstruccionista que el Regne d'Espanya està portant a terme en aquest tema, allunyant-se de la immensa major part dels estats membres de la Unió Europea i també dels Estats Units. 

Reagrupament crida el Poble Català a denunciar les actituds submises que l'actual govern de la Generalitat de Catalunya manté en matèria de Política Exterior respecte el govern espanyol, amb el nomenament d'alts responsables que han renunciat explícitament a cercar el reconeixement internacional de Catalunya. 

Reagrupament considera inajornable la formació d'un Departament (o Ministeri) de Relacions Internacionals, així com la d'un servei diplomàtic català, compost per ambaixadors i cònsols, encarregats de vetllar pel reconeixement internacional de la independència de Catalunya, quan aquesta es declari de forma oficial, esperem que el més aviat possible.

Comunicat relacionat:

11.341 lectures

Comentaris (4)

Quim aquest acudit es molt antic
No estaria malament.... però la resposta militar a Andorra correspon al co-princep hereu de "Foix" o sigui l'exèrcit gavatxo-francés.
Per tant, res a guanyar per aquí. Qualsevol intervenció militar-diplomàtica els fransessos en serien garants. Mala peça al teler.
Millor seria una provocació al Cap Policial, que es el co-princep episcopal....

Hahahaha, son ideees.
La guerra a Andorra, la nostra llibertat
Us podem declarar la guerra i rendir-nos cinc minuts després ?. Ens anexionaríeu ?. Molts catalans ho preferiríem a la situació que tenim...
Kosovo
Certament que Andorra reconegui Kosovo és un gran pas cap al fet que a la llarga Kosovo tendirà cap a ple reconeixement internacional (sempre tenint present que Serbia i algun altre país com molt be pot ser Espanya mai el reconeixeran com a tal). De fet Kosovo és un exemple per totes les nacions o regions que es troben sota el jou d'un estat amb el qual no es senten a gust.
No obstant sempre m'he preguntat sobre el futur de Kosovo. Realment un pais amb un 50% d'atur i un PIB proper a 0 es capaç de tirar endavant??? Entenc el seu sentiment albanès d'obrar contra Serbia (i en el fons contra l'ideal de Yugoslavia) però en part hem fa mal veure com un estat depriment com Kosovo ha obtingut més del que nosaltres mai poguem somiar. Suposu que la resposta a perquè Kosovo es un estat la trobem en el fet que interessava als USA i a la majoria de la UE. Fixeu-vos que en el món hi han hagut casos d'altres declaracions unilaterals d'independencia (Rep.Turca de Xipre del Nord, Somalilandia, Abjasia....) que mai ningu (o parcticament ningú) a reconegut ni a volgut donar oficialitat.
ORGULLÓS
Estic molt orgullós de ser Andorrà i Rcat alhora. De fet també ho estic de ser votant de Democràtes per Andorra, partit que vàrem guanyar per majoria absolutíssima les darreres eleccions al Principat. Res es casual, doncs aquesta coalició es va fer per defendre els interessos propis i particulars d'Andorra, contra un govern socialista que directament o indirectament seguien guions polítics del carrer barceloní de Nicaragua.
Per tant aquest reconeixement internacional MAI s'hagués produït si haguessin seguit al govern els socialistes, com moltes altres malifetes que s'hauran de reconduir.
Salut i Visques a Andorra, a Catalunya, a Reagrupament i a Democràtes per Andorra.

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament