Reagrupament Independentista, contra la visita de Felip de Borbó a Girona

Fundación Príncipe de Girona

Reagrupament Independentista vol manifestar la seva repulsa a la visita que el príncep Felip de Borbó té previst fer a Girona aquest dimecres. Aquest acte és un més dels que darrerament un sector de la societat gironina ha anat organitzant i en els quals expressa el seu vassallatge a la monarquia espanyola. Bona part dels ciutadans i ciutadanes de Girona han deixat clara en múltiples ocasions la seva posició contrària a la família reial espanyola, a la monarquia i als borbons, i per tant entenem que aquesta obsessió d’uns pocs per voler convertir Girona en una ciutat fidel a Espanya i al rei a través de l’actuació de la Fundació Príncep de Girona va en la direcció contrària en uns moments en què cada cop un nombre més gran de catalanes i catalans aposten per la llibertat, per la sobirania, pel dret a decidir i per l’estat propi per a Catalunya.

En aquest sentit, RCat es compromet a treballar des de Girona, i ara (si es confirma el nostre regidor) també des de l’Ajuntament perquè es retiri el títol de príncep de Girona a l’hereu de la corona espanyola. Així mateix, ens comprometem a contrarestar, en la mesura de les nostres possibilitats, l’actuació de la Fundació Príncep de Girona, que sota una falsa patina de voler treballar pel bé de la ciutat i de la societat gironina, té per objectiu rentar la cara de la monarquia espanyola a les comarques gironines.

Les visites que Felip de Borbó realitza aquest any a Girona són encara més greus si recordem que enguany es commemoren els 300 anys de la caiguda de la nostra ciutat en mans de les tropes borbòniques, com molt bé ens va recordar la Federació Llull dissabte passat a Girona. La derrota de Catalunya en la Guerra de Successió i el domini de la dinastia borbònica als Països Catalans van significar la pèrdua de les nostres llibertats, les nostres institucions i la persecució dels nostres senyals d’identitat, sobretot la llengua.

En aquest sentit, convoquem els nostres simpatitzants i la societat gironina en general a participar en els actes de protesta que es facin en contra de la presència de Felip de Borbó a Girona i, concretament, a la concentració que la CUP ha organitzat demà dimecres a 2/4 de 8 al pont de Pedra de Girona, per expressar de manera pacífica i democràtica la nostra repulsa a la presència dels membres de la família reial espanyola a la nostra ciutat.

8.245 lectures

Comentaris (2)

Unitat
A Girona la gent de Reagrupament està a favor de la unitat. No ens preocupa coincidir amb algunes campanyes, actes o concentracions amb la gent de la CUP o altres grups independentistes. I sobre marcar estil propi, la CUP tinc entès que va fer el seu comunicat i Reagrupament vam fer el nostre. Seria d'imbècils fer dues concentracions de protesta contra el borbó per marcar cadascú estil propi.
La importància d'un estil
Això no és anar a rebuf de la CUP ?. Encara que en el fons estiguem d'acord amb el contingut potser hauríem de trobat una altra fòrmula de fer arribar el nostre disgust. Això se'n diu marcar estil propi. L'altre és que es fogacitin com ha passat amb Esquerra i els socialistes

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament