Notícies

Reagrupament es felicita per la creació de la taula unitària independentista

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista, reunida a Barcelona, aquest dissabte, 11 de gener, vol fer públiques les següents consideracions davant l’actual situació política.

Davant la creació d’una taula unitària independentista, RCAT, considera que és producte de la dinàmica generada per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i per la votació al Parlament de Catalunya de la declaració d’independència del 27 d’octubre del mateix any. Sense aquests precedents, no hauria estat possible que les forces que van votar-hi favorablement, ara acordessin com han acordat aquesta instància unitària i transversal. Recordem que la transversalitat ha estat sempre l’exigència defensada per la nostra associació. En aquest sentit, ens felicitem per la seva constitució i fins i tot considerem que representa un pas més en la vertebració de la República Catalana. Des de Reagrupament no tenim cap dubte que és el resultat de l’acció unilateral del Poble Català cap a la Independència, sense la qual no hauria estat possible. També mostrem la nostra predisposició a participar-hi.

Pel que fa a la constitució d’una mesa de negociació amb el govern espanyol, fem les següents consideracions. No tenim cap esperança que el Regne d’Espanya negociï de bona fe amb els representants catalans. Els esdeveniments dels darrers anys així ho demostren a bastament. Una negociació amb Espanya només té sentit si contribueix a cohesionar Catalunya i a fer-la més forta i decidida en la seva voluntat de construir la nostra República. Això només passarà si la negociació es fa d’igual a igual, sota la supervisió o observació internacional i on els punts a discutir siguin el reconeixement al Dret a l’Autodeterminació de Catalunya, l’alliberament dels presos polítics i la fi de la repressió. En cap cas s’acceptarà negociar cap tipus de competència o transferència, car s’entén que el simple fet de relacionar-nos d’igual a igual, implica el reconeixement espanyol de la nostra sobirania i la fi de la nostra submissió a la seva autoritat.

268 lectures
Reagrupament insta a defensar el President Torra i  l'eurodiputat Junqueras davant un nou cop d'estat espanyol

Després de l'esperable decisió de la Junta Electoral Central espanyola (JEC) de suspendre l’acta de Diputat al President de la Generalitat, Quim Torra i, per tant, donar ales a la seva inhabilitació, des de Reagrupament instem els partits independentistes a fer front comú i recuperar el més aviat possible la Declaració d'Independència aprovada el 27 d'octubre del 2017.

422 lectures
Reagrupament es felicita per la suspensió de l’euroordre contra Puigdemont i Comín

Reagrupament Independentista  (RCAT) es felicita per la suspensió, per part de les autoritats judicials belgues, de l’euroordre llançada per la justícia espanyola, contra el President Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín. Constitueix una nova i enorme victòria en el front internacional de la República Catalana, com així es demostra per l’enorme impacte mediàtic internacional i, de lluny, la notícia més rellevant d’aquest dijous passat.

350 lectures
Comunicat de Reagrupament sobre l'actualitat política

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista (RCAT), reunida aquest dissabte a la seu nacional, davant els darrers esdeveniments polítics i jurídics esdevinguts, vol fer públiques les següents consideracions.

645 lectures
La Veu de novembre

Últim dia de novembre i arriba, acabada de sortir del forn, la Veu, el butlletí electrònic de Reagrupament. 

Agraïm un dia més la col·laboració dels nostres articulistes i esperem que gaudiu d'aquesta nova edició.

Bona lectura!

576 lectures
Reagrupament celebra la seva XIII Assemblea Nacional

Reagrupament Independentista ha celebrat aquest cap de setmana la seva XIII Assemblea Nacional. L'acte ha començat amb un minut de silenci per recordar a tres persones que ens han deixat aquests últims mesos i que formaven part de l'associació: el membre de la Junta Directiva Nacional, Ramon Payàs, el reagrupat i corrector del butlletí de la Veu, Joan Prats i un col·laborador incansable de l'associació als seus inicis, Manuel Pasqual. 

721 lectures
Aquest 10N, reactivem la Declaració d’independència del 27O

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista (RCAT), reunida aquest dissabte en sessió ordinària, fa una crida a reactivar la Declaració d’Independència aprovada pel Parlament de Catalunya, el 27 d’octubre del 2017.

1.056 lectures
Posicionament de Reagrupament davant la constitució de l’Assemblea de càrrecs electes

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista (RCAT), reunida aquest dissabte, dia 2 de novembre, en sessió ordinària vol fer públic al conjunt del moviment independentista i republicà, el seu posicionament davant la constitució de l’Assemblea de càrrecs electes (ACE).

936 lectures
La Veu d'octubre

En la vigília de l'1 de novembre, Diada de Tots Sants, arriba la Veu del mes d'octubre. No hi ha articles de la castanyada... però sí de les castanyes que aquests dies hem rebut per part de les forces d'ocupació espanyoles i de les que haurien de ser nostres...

865 lectures
Reagrupament fa una condemna absoluta a la sentència contra els presos polítics

Des de Reagrupament Independentista volem expressar el nostre més gran rebuig i la condemna absoluta a la sentència contra els presos polítics catalans jutjats a Madrid. Després d'aquesta sentència vergonyant, però, l'objectiu d'arribar a la jurisdicció internacional és més a prop, i això, naturalment, és un pas esperançador.

1.006 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament