Josep Ma Vendrell: "Les llibertats que demanem nosaltres són d'abast universal"

Josep Ma Vendrell: "Les llibertats que demanem nosaltres són d'abast universal"
(Sant Vicenç de Montalt, 12 de maig de 2010)

El Dr. Vendrell, professor de neurologia a la UAB i Director de l’Escola de Patologia del Llenguatge de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va recordar el cèlebre pamflet Common sense (Sentit comú), amb el qual es va engegar el procés d'independència dels Estats Units. Aquest document, que fou publicat anònimament el 1776 abans de la revolució americana, es va fer molt popular i va influir en la Declaració d'Independència dels Estats Units. Fou redactat per Thomas Paine (1737-1809) en un estil planer i directe, amb un gran èxit popular. Paine, amb arguments contundents, rebutjava la monarquia i defensava la república i la independència, i al mateix temps va establir els fonaments de la democràcia liberal.

Per a Vendrell, les llibertats que Paine demanava són d'abast universal, igual com les que demanem nosaltres, els catalans. Segons ell, allò que necessitem per a ser independents i millorar la política és "el sentit comú" o "seny", que, a diferència del que sempre han volgut dir, suposa una capacitat crítica i una activitat per canviar les coses, no pas acomodar-se o quedar-se quiet .

El Dr. Josep Ma. Vendrell va fer aquestes manifestacions en un acte de presentació de Reagrupament a Sant Vicenç de Montalt, acompanyat de Rut Carandell, vicepresidenta de Reagruapment, Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt, i membres de Reagrupament del Maresme.

 Carandell: "Tenim les idees, tenim les eines; només ens cal la força dels ciutadans valents i lliures, com els que ja han votat a les consultes"

Durant la seva intervenció, Carandell va explicar els objectius de Reagrupament i va expressar que "el canvi que proposem és un revolució de model: que Catalunya esdevingui un nou estat europeu i un nou estat democràtric". Per a la vicepresdienta de Reagrupament: "Nosaltres anem de debò i és el compromís de la nostra generació. Tenim les idees -independència i democràcia-, tenim les eines -unes eleccions al Parlament de Catalunya i una candidatura transversal-, només ens cal la força dels ciutadans valents i lliures, com els que ja han votat a les consultes."

Móra: "Ens queda molta feina i ens cal el tremp de tots els ciutadans que s'han implicat en les consultes"

Per la seva banda, Carles Móra va parlar de la seva experiència com alcalde i, aprofundint en el tema de la regeneració democràtica, va explicar com moltes subvencions a les entitats i corporacions locals es donen des d'una òptica partidista, cosa que fa que hi hagi ciutadans de primera, que tenen més serveis perquè la seva població rep més diners, i ciutadans de segona... També va fer una crida als membres de les plataformes de les consultes per tal que no es dissolguin un cop feta la consulta perquè encara ens queda molta feina i ens cal el seu tremp.

9.607 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament