Millor a l’oposició que gestionar un Govern autonomista

Millor a l’oposició que gestionar un Govern autonomista

Davant les negociacions per formar govern d’aquests dies, des de Reagrupament, com a membres de Junts x Catalunya, volem fer les següents consideracions:

El pacte al que han arribat Esquerra i la CUP ens sembla del tot inacceptable davant el resultat de les eleccions del passat 14F. Amb un resultat del 52% de vots independentistes, considerem que és un insult als votants arribar a aquests acords que, entre altres coses, ens aboquen a, com a mínim, dos anys més de submissió a un estat que ens vol anul·lats.

Considerar que s’han de donar dos anys més de marge a una taula de diàleg que ja s’ha demostrat per activa i per passiva que no anirà enlloc, ens sembla una broma de mal gust per a totes les persones que es van deixar la pell en el referèndum de l’1 d’octubre.

El Govern espanyol ja ens ha dit que no tenim cap dret a l’autodeterminació. Que la seva constitució així ho diu. I no hi ha volta de full. No deixaran marxar la gallina dels ous d’or. Hem de seguir perdent el temps en taules amb aquests arguments tan inamovibles? Creiem que no.

Per tot això, des de Reagrupament creiem que la millor opció per a Junts és quedar-se a l’oposició. Fer una oposició com a alternativa sòlida a un govern que només serà capaç de gestionar les engrunes i que de cap manera és el que han demanat els ciutadans en aquestes darreres eleccions.

Estem en un moment d’emergència nacional tant per la pandèmia com per la situació d’ofec a la que ens té sotmesos l’estat espanyol des de fa segles. No podem perdre ni un minut més en negociacions estèrils i cal actuar.

En aquest sentit també creiem que una de les eines més útils per afrontar la situació que ens toca viure és el Consell per la República, l’única eina que no pot controlar l’Estat Espanyol. Per tot plegat, instem a tots els catalans a adherir-s’hi i a fer més gran aquesta xarxa que ens ha de servir per consolidar, ara sí, la República Catalana.

 

5.298 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament