Reagrupament es presenta al Vallès amb Pere Obiols i Anna Galceran de candidats

Reagrupament es presenta al Vallès amb Pere Obiols i Anna Galceran de candidats
(Sabadell, 4 d'agost de 2010)

La formació independentista Reagrupament ha presentat aquest dimecres els candidats per al Vallès Occidental est presents a les llistes electorals dels comicis d'aquesta tardor. Qui va ser candidat, portaveu i regidor de Convergència a Sabadell, Pere Obiols, anirà al número 19 de les llistes, mentre que la professora Anna Galceran, també de Sabadell, estarà al 28è lloc. Les llistes electorals de Reagrupament van ser escollides en la tercera assemblea de la formació celebrada el passat 10 de juliol.

En la presentació, feta a tocar de la Torre de l'Aigua, Pere Obiols ha volgut explicar perquè ha fet el pas cap a Reagrupament. I és que el passat 13 de maig es va fer públic que Obiols havia abandonat la militància de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), tot i que no se'n van especificar les causes. Obiols ha dit que “veure a Josep Antoni Duran Lleida dient no a la independència i a CiU dient un dia sí i un dia no em va portar a fer el pas endavant”.

Galceran, que ha recordat que és independentista des de fa 20 anys, “quan s'havia de dir amb la boca petita”, també ha parlat pel seu pas per ERC fins que va abandonar la formació seguint els passos de Carretero. “Per a mi el partit és el vehicle, no la finalitat”, ha dit la candidata. Galceran ha afirmat que “és el moment de dir prou” perquè “Espanya ens considera una regió, i una regió no pot parlar d'igual a igual amb un estat”. “La nostra joventut s'ho mereix”, ha conclòs Galceran.

Rcat-Laporta

Tot i que el motiu de l'acte era la presentació dels candidats de la formació encapçalada per l'exconseller Joan Carretero a la comarca, Obiols i Galceran s'han referit diverses vegades als darrers moviments que estan impregnant l'independentisme polític. L'aparició de l'expresident del Barça Joan Laporta, flanquejat per l'exdiputat d'Esquerra i membre de la Coordinadora per les consultes Uriel Bertran, i el notari i exmilitant de CDC Alfons López Tena, presentant la Solidaritat Catalana, han obert un nou escenari inesperat. I és que, tot i que en principi semblava que els camins de Laporta i Reagrupament s'havien de trobar indefectiblement, actualment les converses s'han refredat. Si no s'arribés a un acord, als comicis de la tardor s'hi presentarien dues candidatures que s'autoanomenen transversals i que defensen pràcticament el mateix dividides.

Els dos candidats han expressat la seva voluntat que s'acabi presentant a les eleccions al Parlament una única candidatura independentista. Obiols ha explicat que “el penós de la situació és que tot i que esperàvem a Laporta amb els braços oberts, ha decidit anar sol”. “Els catalans no hem sabut estar a l'alçada”, ha afirmat el candidat, que ha recordat que Reagrupament porta més d'un any treballant i compta amb més de 3.000 associats. Obiols, però, ha mostrat el seu convenciment que “Carretero i companyia siguin capaços de pactar”.

En la mateixa línia, Galceran ha mostrat el seu optimisme en l'afer i ha afirmat que, “al final, la pressió de la gent per a què hi hagi una sola candidatura no caurà en el buit”.

10.910 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament