Estratègia i full de ruta de Reagrupament

Estratègia i full de ruta de Reagrupament

En els darrers mesos, després de la victòria del 21 de desembre, s'estan posant les bases per al desenvolupament i la consolidació de la República.

En l'escena internacional, les victòries en l'àmbit judicial han estat continuades. L'Estat espanyol cada cop té una imatge més negativa per la seva continuada violació dels drets humans.

La caiguda del totpoderós, fins fa poc, govern Rajoy n'és una prova ben fefaent. L'auge del nacionalisme populista espanyol, violent, extremista o bé el declivi i la corrupció de la monarquia així ho proven.

Per altra banda, l'actuació coordinada dels Presidents Puigdemont i Torra, amb la creació del Consell per la República, i la implementació del Fòrum Cívic i Social per al debat Constituent, són una prova que els efectes de la votació del 21 d'octubre es desenvolupen.

En aquest sentit, Reagrupament proposa al Poble de Catalunya continuar una estratègia i un full de ruta que consolidi una Catalunya lliure, forta i segura.

Aquesta estratègia i full de ruta es compon de dues etapes:

La primera és el desenvolupament del debat constituent a realitzar en els propers mesos, l'objectiu del qual és elaborar una Constitució de Catalunya, com a resultat d'un procés participatiu popular, que hauria de consistir en la realització d'audiències públiques territorials i sectorials, i que fins i tot se'n podrien fer a nivell internacional. El redactat  final hauria de ser aprovat bé pel Parlament de Catalunya  o bé per una Convenció Republicana formada, de forma paritària, per l'Assemblea de Càrrecs Electes i per ciutadans registrats en el Consell per la República. El temps màxim per desenvolupar aquesta etapa ha de ser de 12 mesos. Aquest procés haurà de comptar també amb un Consell Internacional de Supervisió, format per tècnics internacionals en processos d'apoderament ciutadà, mediació de conflictes, tant civils com militars.

La segona etapa consistirà en la celebració d'un Referèndum ratificatori de la Constitució de Catalunya. Aquest Referèndum serà organitzat bé per les autoritats catalanes, bé per elles conjuntament amb la supervisió internacional d'organismes com el Consell d'Europa o l'OSCE.

Per garantir la plena normalitat del procés referendari, abans, durant i després, caldrà procedir a la retirada de les forces militars, paramilitars i policials espanyoles, de bona fide . Un procés que haurà d'estar monitoritzat per organitzacions civils i militars internacionals. En cas de no realitzar-se aquesta retirada de bona fide , se n'ordenarà el bloqueig i el tall dels serveis bàsics, impedint-ne l'entrada i la sortida de tot tipus de personal, material i serveis.

Lògicament, una ratificació referendària de la Constitució Catalana equivaldrà a la implementació de la Declaració d'Independència aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 27 d'octubre del 2017.

En cas de ser ratificada, la Constitució Catalana, entrarà en vigor de forma immediata i es procedirà al control del territori, de les infraestructures bàsiques i crítiques i dels edificis públics civils fins llavors propietat de l'Estat espanyol, que passaran automàticament a pertànyer a la República de Catalunya. També es portaran a terme totes les iniciatives necessàries per al reconeixement internacional del nou estat.

3.511 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament